top of page

Kirja

Tältä sivulta löydät tietoa Aki Ahlrothin esikoiskirjasta.

978-952-14-2922-4_jarkyta-avoimuudella_1

Järkytä avoimuudella

Alma Talent (2017)

Rohkean henkilöstöjohtamisen ja avoimen yrityskulttuurin sanansaattaja, työelämäaktivisti Aki Ahlroth pistää kirjassaan työelämän tabut halki, poikki ja pinoon. Sanojaan säästämättä ja järkyttävän avoimesti hän ruotii työelämään pesiytyneitä ”itsestäänselvyyksiä”, joita ei kuitenkaan noudateta. Ahlrothin tavoitteena on ismeistä vapaan, ihmistä arvostavan ja luottamusta synnyttävän (henkilöstö)johtamisen saattaminen mahdollisimman monen ulottuville. Kantavat teemat ovat rohkeus, intohimo, läpinäkyvyys ja uteliaisuus.

Kirja: Programs

Tiedätkö sen tunteen, kun joku tuntematon sanoittaa puolestasi sisälläsi olevat epämääräiset möykyt, unelmat ja ajatukset? Paljon on maailmassa saatavilla hyvää luettavaa ja paljon on viisaita puhujia, mutta juuri nyt minua puhuttelee Aki Ahlrothin Järkytä avoimuudella -kirja. Ei voi kuin huokaista helpotuksesta, että en ole ajatusteni, kokemusteni ja fiilisteni kanssa yksin. Jos tämä olisi lahko, niin liittyisin heti. Kiitos, kun Aki olet sanoittanut osuvasti miksi ihmisten sitouttaminen on tuhoon tuomittu ajatus ja miksi johto elää illuusiossa oman yrityksensä tilasta. Ja parasta on se, että kirja antaa välineitä myös siihen, miten tehdä parempaa HR-funktiota ja miten vaikuttaa organisaatiokulttuuriin. Vahva suositus kaikille organisaatioiden kehittämisen, johtamisen ja muutoksen parissa askarteleville luettavaksi – joko vihastut tai ihastut.

Järkytä avoimuudella -kirja toimii. Se on viihdyttävä ja hieman sekavasta rakenteestaan huolimatta helppolukuinen. Sarkastinen ja itseironinen kirja sisältää oikeasti vakavaa asiaa työelämästä. Kirjan stereotypioista tunnistaa helposti työkaverinsa tai itsensä, mikä voi suututtaa herkkähipiäistä. Kirjaa ei kannata lukea, jos vanne kiristää päätä. Kirjan jälkeen se kiristää todennäköisesti vielä enemmän. Akia on syyllistetty itsestäänselvyyksien laukomisesta. Yritysten ongelmat johtuvat usein kuitenkin ihan perusasioista, joten miksi niistä ei kannattaisi puhua? Vuorovaikutus on haastava laji. Joojoo-työyhteisö ei kehity, mutta kukaan ei jaksa niitä ihmisiä, jotka ovat aina asioista eri mieltä. Aki tekee väliraporttia itsestään ”ulkopuolisin silmin” ja onnistuu siinä hyvin. Kirja inspiroi ja herättelee katsomaan peiliin.

Lukijapalautteet

Lukijoiden julkisia palautteita kirjasta.

Kirja: Testimonials

Loistavaa settiä, joka pitää käännättää myös kolmannelle kotimaiselle, mikä tulee olemaan erittäin vaikea uralla, koska Akin kielenkäyttö on niin nasevaa ja kielellistä ilotulitusta.

bottom of page